Vijesti

Pomoć za potresom pogođenima


Dana 28. prosinca 2020. dogodio se apokaliptični potres koji je bio najava za još jači, te seriju snažnih potresa.

Seizmološka služba pri geofizičkom odsjeku PMF-a izvjestila je da se u 6:28 dogodio s epicentrom kod Petrinje (M 5.0), a 29. prosinca u 12:19 minuta, s epicentrom 5 km jugozapadno od Petrinje na dubini od 11,5 km magnitude 6,2 prema Richteru (intenziteta u epicentru VIII – IX EMS ljestvice). Nakon tog potresa uslijedio je više stotina naknadnih potresa slabijeg inteziteta, od kojih su se mnogi osjetili u Zagrebu i okolnim državama.

Zajednica se je uključila u pomoć, a ovim putem pozivamo vjernike i ljude dobre volje da se prijave Crvenom Križu za volontiranje te kanaliziraju svoju materijalnu pomoć preko njihove mreže.

Novčanu pomoć uplatite Crvenom Križu ili izravno na račun Republike Hrvatske za ovu namjenu.
U ovim izazovnim vremenima molitva Bogu je ključna za blagoslov i prevladavanje nevolja. Stoga potičemo na molitvu Bogu, a poticaj dolazi iz molitve biblijskog velikana Jone koji je u teškim i za život pogubnim okolnostima svoju vjeru usmjerio Bogu.»Iz nevolje svoje zazvah GOSPODA, i on me usliša; iz utrobe Šeola zavapih, ti ču moj glas. Jer ti me baci u dubinu, u srce morā, i bujice me okružiše; svi tvoji vali i valovlje tvoje preko mene prijeđoše. Tad ja rekoh: ‘Odbačen sam ispred očiju tvojih; no ipak ću ponovo pogledati prema svetom Hramu tvojemu.’ Optekoše me vode do duše, bezdan me opkoli, trave mi se oko glave omotaše. Siđoh do korijenja gora, zemlja za mnom zauvijek zatvori zasune svoje. Ali ti život moj izvadi iz jame, GOSPODE, Bože moj. Dok je duša moja obamirala u meni, spomenuh se GOSPODA; i molitva moja doprije do te, do svetoga Hrama tvojega. Koji štuju ništavne idole, milosrđe svoje ostavljaju. A ja ću tebi žrtvovati glasom zahvalnim. Što zavjetovah, ispunit ću. Spasenje je od GOSPODA.« Jona 2, 2 – 9. (VB)